ما راهکاری مدرن برای اجرای ساختمانهای بتنی ارایه می کنیم که دست یابی به دال با دهانه های مختلف و فرمهای متنوع معماری را میسر می کند. راهکار ما همخوان با واقعیت های اجرایی کارگاهها و نیروی انسانی در دسترس کشور است.
سوال: آقای مهندس علی آبادی، آیا اینتل دک می تواند جایگزینی بر تکنولوژی های وارداتی سقف های مجوف باشد که در یک دهه اخیر به شدت گسترش یافته اند؟
پاسخ: سوال بسیار مهمی است. در برهه ای از زمان، تقاضای پوشاندن دهانه های بزرگ در کشور به شدت افزایش یافته است. اینگونه بود که تکنولوژی سقف های مجوف (Hollow Core Slabs) با نشان های تجاری کوبیاکس و یوبوت از اروپا وارد کشور شد. اما دو اشکال بر این فناوری ها وارد بود. از یک سو تکنولوژی به صورت کامل وارد نشد. برای نمونه، استفاده از بتن های با عملکرد بالا لازمه این تکنولوژی ها است. در حالی که در کشور ما بتن ها فاصله زیادی با کیفیت مطلوب داشته اند. اشکال دوم، باز هم به نیروی انسانی باز می گردد. نیروی انسانی کم کیفیتی که آموزش چندانی ندیده است، باعث گردید که تجربه خوبی در این زمینه شکل نگیرد. تقلید ناآگاهانه از فناوری های غربی صدمات زیادی به پیکره جامعه مهندسی کشور وارد نموده است. افول این تکنولوژی ها در کشور به سرعت در حال رقم خوردن است. اینتل دک یک تکنولوژی بومی است، تمام مزیت های سقف های مدنظر را دارد، اما کاملا با واقعیت کشور همخوان است. در شرکت، سازه های با دهانه تا 17 متر نیز توسط این تکنولوژی اجرا شده است.
, مدیر عامل شرکت
سوال: آقای مهندس علی آبادی، چه دغدغه هایی در شما باعث شد تا به سمت توسعه این فناوری حرکت کنید؟
پاسخ: واقعیت این است که مشکلات اجرایی و عدم وجود نیروی ماهر کافی در اجرای سازه های بتنی مهمترین دغدغه بنده بوده و اینتل دک در پاسخ به این دغدغه خلق شده است. تجربه زلزله های گذشته کشور نشان می دهد، عمده خسارات پیش از آن که ناشی از ضعف طراحی باشد، متاثر از اجرای بی کیفیت است. کیفیت پایین مصالح و نیروی کار با مهارت ناکافی دلیل اجرای ضعیف است. مهمترین رکن مقاومت سازه در برابر زلزله آرماتوربندی است. واضح است که وقتی آرماتوربند نیروی بی تجربه و گهگاه بی تعهد باشد، نمی توان انتظار معجزه از سازه به هنگام زلزله داشت. مهمترین ویژگی اینتل دک سهولت اجرای یک سقف دال توسط یک گروه آرماتوربند ساده است. در اینتل دک جزئیات به صورت دقیق و متناسب با اجرا از یک سو و رعایت تمام نکات آیین نامه ای دیده شده است. کارگر بدون آنکه نیاز به مهارت داشته باشد، به راحتی سقف را اجرا می کند و عملا ناگزیر است نکات کلیدی آرماتوربندی سقف مثل رعایت کاور استاندارد، عدم چسبیدن میلگرد به کف قالب و… را رعایت کند.
, مدیر عامل شرکت