
مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی ایران به عنوان متولی امر صنعتیسازی ساختمان در کشور ما معرفی شدهاست. این مرکز فناوریهای نوین ساختمانی را در قالب یک کتابچه معرفی و الزامات فنی را در آن مشخص کردهاست. درادامه میخواهیم سیستم استفاده از دال تخت تکیه داده بر ستون که بهرهوری فرآیند اجرا را ارتقاء میدهد معرفی کنیم.
مزیت استفاده از سیستم سازهای دال تخت
جدول محتوای مقاله
یکی از فناوریهای نوین ساختمانی که در کتابچه مرکز فناوریهای نوین ساختمانی معرفی شده، سیستم سازهای دال تخت به همراه قاب خمشی پیرامونی است. واضح است در نبود تیرهای آویزدار سرعت اجرا به مقدار قابلملاحظهای افزایش پیدا میکند و همچنین استفاده از قالبهای بزرگ مدولار برای اجرای دال بتنی، دیگر مزیت اجرایی این سیستم است. نکته هائز اهمیت و مورد تأکید، کاهش قابل ملاحظه عملیات نازککاری است. با کاهش عملیات نازککاری میتوانیم صرفهجویی چشمگیری در استفاده از مصالح و صرف زمان داشته باشیم.
سیستم سازهای دال تخت در عمل
بهرهگیری از این سیستم سازهای دال تخت با روش اینتل دک در دستور کار بسیاری از پروژههای بزرگ قرار گرفته است. برای مثال در یک سازه 17 طبقه با متراژ 16000 مترمربع، طراحان اینتل دک از یک قاب خمشی پیرامونی با شکلپذیری ویژه استفاده کردهاند. وزن کل میلگردهای مصرفی این سازه که در تهران و در زمینی با خاک تیپ 2 واقع شده، 48 کیلوگرم در هر مترمربع است. پیشبینیهای انجام شده تخمین زدهاند که هر سقف به اندازه 1100 مترمربع در بازه زمانی 20 روز اجرا میشود. ضمن این که تخت بودن دال و کاهش عملیات نازککاری از امکانات ویژه این پروژه خواهد بود.
نظر شما در مورد این روش چیست؟ آیا شما و همکارانتان تابهحال در پروژهای که این سیستم مدرن استفاده کرده باشد شرکت داشتهاید؟