
سازه lsf چیست؟ آیا در مورد مزایا و معایب آن میدانید؟ با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، روشهای جدیدی در ساختمانسازی ابداع شده و از آنها در ساختوساز بهره گرفته میشود. یکی از این روشها استفاده از سیستم ال اس اف است که در ساخت ساختمانهای مسکونی و اداری، مدرسهها، مساجد، رستورانها و آپارتمانها به کار میرود. استفاده از سازه lsf جزو مناسبترین و بهصرفهترین روشهای بهکاربرده شده در ساختمانسازی به شمار میرود. زیرا سبکی و یکپارچگی و پیوستگی اجزای این سازه سبب ایجاد مقاومت بالا در برابر زمین لرزه میشود.
درحالیکه مصالح سنگین مثل آجر و بلوک و سیمان و گچ و… علاوهبر داشتن قیمت و هزینه ساخت بالا، مقاومت چندانی در مقابل زلزله ندارد. برای مثال در زمینلرزههایی که در طول چند سال اخیر وقوع پیدا کردهاست، مشاهده میکنیم که یک زمینلرزه به بزرگی ۵ تا ۶ ریشتر که شدت متوسط دارد، بهراحتی باعث ترکخوردن دیوارهای خانه میشود. در این مقاله سعی ما بر این است که به معرفی سازه ال اس اف، مزایا و معایب آن بپردازیم و بهطورکلی به این سوال که سازه lsf چیست پاسخ دهیم.
سازه ال اس اف چیست؟
جدول محتوای مقاله
سازه ال اس اف نوعی سازه سبکوزن است. این سازه بر حسب سفارش و اندازههای ساختمان مورد نظر، در محیط کارگاهی ساخته و سرهم میشود. سپس به محل ساختمان منتقل و با بولتها یا پیچ و مهره و سایر اتصالات در جایگاه مناسب نصب و مونتاژ میشود. جنس این سازهها از ورق گالوانیزه بوده و با عرض پروفیل 89 تا 308 میلیمتر عرضه میشود. ال اس اف درحالحاضر یک جایگزین بسیار عالی و مناسب برای دیگر سازههای ساختمانی از جمله فلز و بتن و… به شمار میرود.
این سازه بر اساس نیاز و اندازههای خواسته شده، با ضخامت بین 0.6 تا 2.5 میلیمتر متغیر است. LSF در تمامی مراحل و قسمتهای ساختمانسازی مثل راویز و کناف، پارتیشنبندی و همچنین اسکلت خانه کاربرد دارد. یعنی در تمام قسمتهای سقف و دیوار داخل و خارج خانه و همینطور سازههای ترکیبی مورد استفاده قرار میگیرد. بهکاربردن فولاد سرد از حوالی سال 1850 میلادی شروع شد؛ اما تا زمان تغییر استانداردهای ساخت آهن و تغییر ضوابط آن رونق چندانی پیدا نکرد.
استانداردهای طراحی lsf چیست؟
اولین استانداردهایی که برای این نوع سازه تدوین شده است، از نتایج پژوهشهای انجامشده در دانشگاه کرنل است. این تحقیقات در سال 1939 و با حمایت aisi صورت گرفت. درحالحاضر این سازه با این استاندارد که مقاومت بالا و سرعت ساخت مناسب و همچنین کیفیت عالی، در کشورهای بزرگ صنعتی و پیشرفته جهان در ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این سازههای سبکوزن و کاربردی که lsf نیز یکی از متداولترین آنهاست، اخیرا شاهد افزایش زیادی بوده است. پیشبینی میشود که در سالهای پیش رو شاهد رشد و رونق بیشتروبیشتر این سیستم سازهای با کیفیت باشیم. از سازههای lsf در ایران و سراسر دنیا برای کار ساختوساز ویلاها و آپارتمانهایی که از پیش ساخته هستند به کار گرفته میشود.
اگر قصد دارید که در مورد این سیستم ساختوساز و همچنین ساختمانهای از پیش ساخته اطلاعات بیشتری کسب کنید به خواندن این مقاله ادامه دهید. در بخشهای بعدی این مقاله از مزایای ال اس اف و همینطور معایب آن صحبت کرده و در مورد آنها توضیحات کاملی به شما ارائه میدهیم.
مقاطع فولادی با جدار نازک
وجه تمایزی که بین سازههای ال اس اف و سایر سازههای وجود دارد، این است که مقاطع فولادی جدار نازک هستند که در این بخش در مورد آنها توضیح میدهیم.
مقاطع فولادی جدار نازک به نوعی مقاطع فلزی گفته میشود که مهمترین ویژگی آنها سرد نورد شدن آنها است. این مقاطع به صورت ورقههایی از جنس فولاد سبک و نازک و به شکل رول شده ساخته میشوند. سبک بودن وزن این سازهها استفاده از آنها را آسانتر میکند. سازه lsf در ساخت خانهها و ساختمانهایی به کار میرود که دارای سقف سینوسی و شیبدار هستند. در این خانهها از خرپا در زیر سقف استفاده میشود. در بقیه قسمتهای ساختمان مخصوصا بخشهای بیرونی آن از پروفیل سردشده استفاده شده و برای زیبایی نمای آن از سنگ و سرامیک و یا رنگکاری بهره میبرند.
برای بخشهای داخل ساختمان نیز مانند ساختمانهای معمولی از گچکاری و موارد دیگر استفاده میشود. اما در دیوارهای خانههایی که در آنها سیستم lsf به کار رفته است، عایقهای قوی صوتی و حرارتی کار گذاشته میشود. این کار باعث میشود که از تلفشدن انرژی جلوگیری به عمل آید. درحالیکه در خانههای معمولی اینگونه نیست و به علت نبود عایق، انرژی گرمایشی در زمستان ماندگاری چندانی ندارد و همچنین دیوارهای خانه مقاومت خوبی در مقابل عبور صدا و آلودگیهای صوتی از خود نشان نمیدهند.
از سازههای ال اس اف میتوان در تمامی کارهای ساختمانی پیشساخته مانند رستوران، هتل، خانه و ویلا و همچنین ساختمانهای اداری و غیر اداری استفاده کرد. اما در تعداد طبقات ساختوساز با سیستم ال اس اف، همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم محدودیت وجود دارد. یعنی این سازهها در ساختماهای بیشتر از 5 طبقه قابل استفاده نیستند. همچنین گفتم که روند به کارگیری این سیستم ساختوساز کاملا رو به رشد بوده و در کشورهای بزرگ و صنعتی رونق زیادی دارد. زیرا سازه ال اس اف بسیار سبک بوده و سرعت و مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. در بخشهای بعد توضیحات مفصلتری در مورد مزایای این سازهها و سپس معایب آنها خواهید خواند.
مزایای سازه ال اس اف (lsf) چیست؟
سازه ال ای اف مزایای زیادی دارد که در این بخش آنها را با شما در میان میگذاریم.
استحکام اسکلت سازه
همانطور که قبلا برای شما گفتیم اسکلت بهکاررفته در این سازهها از جنس فولاد سرد نورد به نام cfc ساخته میشود که قدرت و استحکام آنرا بسیار افزایش میدهد. در ساخت اسکلت سازه ال اس اف به نکات ایمنی توجه زیادی میشود. برای مثال استفاده از خرپاها در سقف و همچنین اتصالات به شکل مورب جزو موارد گفته شده است. به عبارتی خرپاها میتوانند فشار سقف را که به صورت عمودی وارد میشود، در جهت افقی تقسیم کنند. در این حالت فشار منتشرشده در تمام سطوح پخش شده و شدت آن گرفته میشود. بنابراین مقاومت دیوارها در برابر وزن سقف بالا میرود و خطرات احتمالی آن کاهش مییابد.
علاوهبر خرپاها، اتصالات موربی نیز در اسکلت سازههای ال اس اف به کار گرفته میشوند. نقش این اتصالات نیز به مانند خرپاها تقسیم انرژی است. درواقع این اتصالات انرژی و فشار وارده از سقف را به شکلی ضربدری در دیوارههای سازه تقسیم میکنند. این کار سبب خنثیشدن فشار و سنگینی از طرف دیوارها میشود. پس با این وجود میتوانیم به این نکته پی ببریم که اسکلت lsf بسیار قوی بوده و موارد ایمن به خوبی در آن رعایت میشود که همین موضوع سبب بالارفتن سطح امنیت ساختمانهای ساختهشده با این سبک ساختوساز خواهد شد.
استقامت و مقاومت بالا
در پی عملیات نورد سرد که بر روی ورقهای گالوانیزه بهکاررفته در این سازهها صورت میگیرد، مقاومت آن به شکل عجیبی زیاد میشود. درواقع در طول این فرآیند، فولاد را تا دمای بسیار زیادی حرارت داده و سپس بهصورت ناگهانی اقدام به سردکردن آن میکنند. در نتیجه این عمل در میان لایههای فولاد کربن به وجود میآید. کربن سبب بالارفتن استقامت فولاد شده و یک سازه مقاوم را به ما تحویل میدهد. فولاد در اثر این عملیاتی که بر روی آن اجرا میشود ویژگی خم شوندگی خود را به کلی از دست میدهد. علاوهبر آن مقاومت بالایی نیز در برابر شکستن پیدا میکند. این موضوع نه تنها مقاومت فولاد را بسیار افزایش میدهد، بلکه آن را به یک عایق عالی در مقابل حریق و آتشسوزی میکند. چنین فولادی مقاومت فوقالعادهای نیز از خود در برابر زلزله و زمینلرزه نشان میدهد. این مورد نیز یکی از نشانههای رعایتشدن ایمنی در سیستم سازهای lsf است.
وزن پایین
سیستم سازههای ال اس اف وزن سبکی داشته و همین باعث افزایش ایمنی در آن میشود. حتما میپرسید چگونه؟ پس به خواندن این مقاله ادامه دهید تا دلیل آن را برای شما شرح دهیم. در واقع این سازههای به خاطر مقابله با زمینلرزه طراحی و ساخته شدهاند. به دلیل وزن کم و همینطور استحکام بالای آن، در هنگام وقوع زلزله با کمک اتصالات موربی که در این سازه بهکاررفته است، فشار واردشده را بر سازههایی مجاور از جمله دیوار انتقال میدهد. اینگونه است که فشار و انرژی در کل قسمتهای سازه تقسیم میشود. بنابراین نیروی حاصل از زمینلرزه و یا رانش زمین از طریق تقسیم بر همه اجزاء اسکلت ساختمان، خنثی میشود. غیر از این موضوع، استحکام فولاد و مواد استفاده شده در این سازهها نیز به مقاومت آنها در برابر فشار و نیروی زلزله کمک زیادی میکند. جدای از این نکات، سازههای ال اس اف در محیط کارگاهی طراحی و ساخته میشود و پس از گذراندن تست و آزمون مقاومت و استانداردهای مربوط به خود، وارد بازار میشود. یعنی تمامی اتصالات و خرپاها و موارد مربوط به مقاومت و استحکام سازه و همچنین استانداردها در سطح بینالمللی چک و بررسی میشوند. این نکته خود بر رعایتکردن نکات ایمنی در ساخت سازهها دلالت دارد.
مقاومت در مقابل حریق
همه قسمتهای این سازهها طوری طراحی شدهاند که بتوانند به عنوان یک عایق مطمئن در برابر حرارت و صدا عمل کنند.
مقاومت بالا در برابر عبور صدا
این سازهها علاوهبر اینکه مقاومت خوبی در مقابله با گرما دارند، عایقهایی بسیار عالی در برابر عبور صدا هستند. بنابراین از ورود صداهای مزاحم بیرون ساختمان و ایجاد آلودگی صوتی تا حد زیادی جلوگیری میکنند.
شباهت به نمای آنها با سازههای معمولی
شکل و ساختار سیستم سازهای ال اس اف این امکان را برای شما فراهم میکند که در داخل ساختمان کارهای گچکاری و حتی کاغذ دیواری را انجام دهید. از بیرون خانه نیز میتوانید تمام اقدامات مرسوم در سازههای معمولی را پیادهسازی کنید. از جمله این موارد، بهکاربردن رنگ دلخواه، سرامیککاری، سنگکاری و… در نمای ساختمان است. پس با وجود این موارد و امکانات گفته شده در مراحل ساخت ساختمانها، شکل و نمای آنها از داخل و بیرون تغییری نخواهد کرد و شما میتوانید به صورت اختیاری هر گونه طرح و نقش مد نظر خود را در آن اجرا نمایید.
اجرای آسان تاسیسات مکانیکی و برقی
در طی فرآیند طراحی و ساخت ورقهای فولاد گالوانیزه راهها و مسیرهایی را برای عبور کابل برق و تاسیسات برقی و همچنین لولههای آب و گاز و تاسیسات مکانیکی ایجاد میشود. این کار موجب آسانی و راحتی نصب سیمکشی ساختمان و همچنین لولهکشیهای آن میشود.
دوام و استقامت بالا در مقابل شرایط متفاوت محیطی
در سیستم سازهای ال اس اف از ورق گالوانیزه بهره برده میشود. این ورقها از رطوبت و همینطور ایجاد خوردگی در دیوارههای سازه جلوگیری میکنند و مانع آسیبهای محیطی به سازه میشوند. در نتیجه سازههای سبک lsf در تمامی شرایط آبوهوایی مثل شمال و جنوب کشور ایران و همه نقاط جهان قابل استفاده و نصب است.
قابلیت بازیافت
بیشتر قطعاتی که در طراحی سازه lsf به کار میرود به صورت پیچومهره به هم متصل هستند. یعنی میتوان این قطعات را بهراحتی باز کرده و به جای دیگر انتقال داد. البته باید به ابعاد و اندازههای سازه نیز توجه کافی داشته باشید.
انتقال آسان
همانطور که بارها در این مقاله گفتیم سازه ال اس اف بسیار سبک است. قابلیت بازکردن پیچ و مهرهها و تقسیم آن به قطعات کوچکتر را نیز به آن اضافه کنید. با توجه به این دو نکته میبینیم که حمل و نقل سیستم lsf نیز بسیار آسان است.
صرفهجویی در مصرف انرژی
همانطور که تا حالا حتما متوجه شدهاید، دیوارههای سازه ال اس اف عایق بسیار مقاوم در برابر صدا و گرما دارد. این امر موجب تبادل کمتر گرما از داخل به بیرون ساختمان میشود. در درازمدت صرفجویی زیاد در مصرف گاز توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. علاوهبرآن از مصرف بیرویه سوخت ارزشمندی مثل گاز نیز جلوگیری میکند.
کیفیت بالای اتصالات سازه lsf
در سازههای معمولی به علت کیفیت پایین اتصالات سقفی و دیوارها، اغلب شاهد این هستیم که با وقوع زلزله و زمینلرزه آسیب شدیدی به ساختمان وارد آمده و خسارت بالایی به همراه خواهد داشت. اما سیستم سازهای سبک ال اس اف به دلیل نظارت دقیق در تمام مراحل از طراحی و ساخت گرفته تا مونتاژ و نصب، کیفیت اتصالات آن بالا بوده و طبق استانداردهای جهانی تولید میشود.
کاهش فشار نیروی زلزله به خاطر سبکی سازه
باید بدانید که وزن این سازهها تقریبا 30 درصد سازههای دیگر است. پس در نتیجه این تفاوت در وزن و سنگینی سازهها، به طبع فشار کمتری نیز در اثر زلزله به دیوارههای سازه وارد میکند.
بیشترشدن فضای ساختمان
به دلیل کمترشدن ضخامت دیوارها در سیستم lsf، در قیاس با سازههای دیگر حدود 10 درصد فضای بیشتری در اختیار ساکنان قرار میگیرد. این یک امتیاز ویژه برای دارندگان ساختمان ساختهشده با این سبک سازه، محسوب میشود.
سرعت بسیار زیاد در طراحی و نصب سازهها
استفاده از این سبک و روش در ساختوساز مکانهای مختلف، به خاطر سرعت بالا، باعث برگشت سرمایه افراد در مدت زمان کوتاه میشود. اگر بخواهیم برای شما در این باره مثالی بیاوریم، میگوییم که؛ شما میتوانید یک ساختمان 4 طبقه که دارای سطح زیربنای 1000 متری باشد را در مدت زمان بسیار کوتاه حدود 120 روزه بسازید!
سایر مزایای lsf چیست؟
این سیستم ساختوساز علاوهبر مواردی که گفته شد مزایای دیگری نیز دارد که برای کوتاهشدن مقاله و سهولت مطالعه آن توسط شما، باقی این مزایا را در همین بخش آوردهایم.
از جمله مزایا و امتیازات زیاد این سازه نسبت به سایر سبکهای ساختوساز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_ عدم نیاز به قالببندیکردن سازه، مقاومت عالی در برابر عوامل پوسیدگی، تاثیرنگرفتن از تغییرات دمای محیط، مقاومت در برابر آتشسوزی و غیر قابل اشتعالبودن، قابل بازیافتبودن، نصب آسان و سریع، انتقال آسان و کمهزینه، مقاومت بالا، یکنواختی، کیفیت بالا، سبکبودن، تولید انبوه و تهیه آسان.
_ سازه ال اس اف در قیاس با دیگر سازهها مزایا و برتریهای قابلتوجهی را داراست. به عنوان مثال ال اس اف وزن بسیار کمی دارد. وزن آن حدودا 30 درصد وزن سازههای بتنی و آهنی معمول، تخمین زده میشود. برای همین است که در هنگام وقوع زلزله و ریزش سقف و دیوارهای ساختمان آسیب کمتری به ساکنان وارد میشود.
_ سرعت ساخت و مونتاژ و نصب سازههای با کیفیت lsf بسیار بالاست. همین موضوع برای کسانی که در کار ساختوساز خانه فعالیت میکنند، یک امتیاز ویژه به حساب میآید. زیرا در این صورت آنها ناچار نیستند که مدت زیادی روی ساخت یک ساختمان سرمایهگذاری کنند. یعنی سرمایه آنها در مدت زمان کوتاهی به سود میرسد.
_ همانطور که قبلا اشاره نمودیم، استفاده از این سازهها اتلاف انرژی گرمایشی کمتری در مقایسه با سایر سیستمهای ساختوساز دارد. بنابراین ساکنان خانههای ساختهشده با روش ال اس اف امکان صرفهجویی انرژی را دارند که سبب کاهش مبلغ قبض گاز و همچنین حفظ منابع طبیعی کشور میشود. سازههای ال اس اف دست مهندس ساختمان را در اجرای یک پلان و نقشه ساختمان و یا یک طرح ویژه و خاص در ساخت آپارتمان، باز میگذارد. با توجه به این موضوع میتوانیم به شما بگوییم که با بهکارگیری این سیستم ساختمانسازی نسبت به خانههایی با ساختار معمولی، محدودیت خاص و چندانی را مشاهده نخواهید کرد.
_ از دیگر مزایای سیستم سازهای lsf امکان استفاده و ساخت آن در تمام طول سال و همه فصول و ماههاست. زیرا در ساخت خانههای ال اس اف، شرایط آبوهوایی هیچ تاثیر منفی در روند کاری شما ندارند. زیرا طبق مطلب گفتهشده در بخشهای قبلی این سازهها در محیط کارگاهی و گاهی نیز در کارخانه تولید میشوند. پس از آن که این سازههای ساخته و آماده نصب شدند، به محل مورد نظر که ممکن است خانه، ویلا، رستوران، هتل و هر نوع ساختمان دیگری باشد، انتقال داده میشوند. سپس در آنجا کارهای مونتاژ و نصب این سازهها را انجام میدهند.
کاربردهای عمده سیستم ال اس اف چیست؟
- ساختمانهایی که محدودیت طبقه دارند.
- ساخت شهرها و پروژههایی که ضربالعجلی بوده و نیازمند صرفهجویی در وقت و زمان هستند.
- ایجاد نیمطبقه در ساختمانهایی که ارتفاع زیادی دارند، برای جلوگیری از ارتفاع بیش از حد ساختمان.
- ساختن مجتمع ورزشی، کارخانه، کارگاه و سالنهای آموزشی و نمایشی.
- ساخت بناهای حداکثر 5 طبقهای.
معایب سازه ال اس اف(lsf) چیست؟
در این بخش معایب و مشکلات سازههای ال اس اف را برای شما بیان میکنیم.
- کار طراحی و اجرای این سیستم به نیروی متخصص نیاز دارد. بنابراین ممکن است به دلیل عدم استفاده زیاد از آن در ایران، در پیداکردن متخصصان و خبرگان در این زمینه به مشکل بخورید.
- محدودیت در تعداد طبقات (امکان ساخت حداکثر 5 طبقه)
- شما برای تهیه ابزار و موارد مورد نیاز این سیستم سازهای، از جمله ورق گالوانیزه باید هزینههای بالاتری در مقایسه با سازههای بتنی و سیمانی بپردازید.
- وجود محدودیت در ابعاد و اندازههای دهانه.
مراحل اجرای سازه lsf و هزینهها
بیشتر افراد در نگاه اول گمان میکنند که هزینههای نصب و بهکارگیری سازههای پیشساخته lsf زیاد است. اما با کمی توجه پی میبرید که قیمت اجرای این سازههای نسبت به سایر سازههای خیلی هم بالا نیست. یعنی اگر شما به مزایای سازههای فولادی سبک lsf را که قبلا به طور مفصل به آنها اشاره کردیم، توجه کنید و آنها را در نظر بگیرید، این موضوع برایتان روشن میشود که سازههای ال اس اف بسیار مناسب و بهصرفه هستند. در این بخش میخواهیم در کنار توضیح مراحل اجرای سیستم سازهای ال اس اف، در مورد هزینهها و مخارج آن نیز صحبت کنیم.
دیوارهای سازه
دیوارها در سازههای معمولی مثل سازههای بتنی، دارای پهنای زیادی بوده و ضخامت بالایی دارند. یعنی اگر بخواهیم یک ساختمان 2 طبقه بسازیم باید ضخامت دیوارهای سازه را حداقل 30 سانتیمتر در نظر بگیریم تا بتوانیم ستونها و دیوارهای مطمئنی برای نگهداشتن و مقاومت در برابر وزن ساختمان ایجاد کنیم. اما شاید باورتان نشود که با دیوارهای lsf به ضخامت فقط و فقط 2 سانتیمتر میتوان یک ساختمان حداکثر 5 طبقه را ساخت. بدون اینکه نگران آسیب و حتی ریزش دیوارهای سازه باشیم. اجرای سازه lsf همانطور که گفته شد فضا و زمین بیشتری از ملک شما باقی میگذارد. در واقع این مورد به نوعی صرفهجویی در زمین محسوب میشود که با وجود هزینههای بالای این سازهها، آنرا به یک سیستم بسیار مناسب و بهصرفه بدل میکند. پس هزینه و مخارج ساخت، طراحی و اجرای دیوارها در سبک lsf در مقایسه با روشهای قدیمی و معمول پایینتر و بهصرفهتر است.
مرحله اجرای سازه lsf
از آنجا که این سبک ساختوساز به صورت پیشساخته است، هزینههای آن نسبت به سازههای معمول ناچیز و بهصرفه محسوب میشود. در حقیقت این سازهها طبق گفتههای قبلی، در محیط کارگاه طراحی و تولید میشوند. سپس قطعات آن به محل مورد نظر انتقال داده میشوند. پس از آن قطعات به وسیله پیچومهره به هم متصل میشوند و در مدت کوتاهی کار نصب و اجرای آن به پایان میرسد. اما در سیستم ساختمانسازی سنتی باید تمامی مراحل ساخت بنا در محل انجام شود و میتوان گفت که مراحل ساخت وابسته به هم هستند. یعنی باید بهصورت پیوسته و پیدرپی انجام گیرد. درغیراینصورت، روند کار دچار اختلال میشود.
حفظ و نگهداری سازه
سازههای lsf سرعت ساخت بالایی داشته و میزان آسیبپذیری آنها بسیار پایین است. این سازهها همچنین در صورت بروز آسیبها و صدمات احتمالی به آسانی هرچه تمامتر و بسیار سریع ترمیم و تعمیر میشوند. حالا بیاید نگاهی به وقت و هزینههای نگهداری سازههای معمولی بهخصوص بتنی بیاندازیم. بهطورکلی باید بگوییم که سازههای بتنی هزینه و زمان زیادی و برای حفظ و مراقبت نیاز دارند. زیرا میزان آسیبپذیری در آنها نسبت به سازههای lsf بسیار بالاتر است. همچنین تعمیرات آن بر خلاف سازههای سبک فولادی، هزینه و وقت زیادی صرف میکند. بهعلاوه خرابیها نیز در این سبک ساختوساز بیشتر است. به غیر از همه اینها در هنگام زلزله و زمینلرزه معمولا خسارات بسیار زیاد و شدیدی به سازههای معمولی وارد میآید.
همانطور که میدانید بهخاطر بالابودن قیمت مصالح، مخارج بازسازی و تعمیر این نوع ساختمانها بالاست. اما در سازههای ال اس اف به دلیل استحکام بالا و وزن بسیار کم فشار خیلی کمتری به بدنه سازه وارد میشود. در نتیجه آسیبی به آن وارد نمیشود. حتی اگر بزرگی و شدت زلزله بسیار زیاد باشد، خسارات و آسیبهای واردشده بر این سیستم سازهای چندان زیاد نخواهد بود و بهراحتی و در مدتزمان کوتاهی قابل تعمیر و بازسازی است. پس با درنظرگرفتن این نکات باید بگوییم که هزینه ساخت و حفظ و نگهداری سازههای ال اس اف در مقابل سازههایی که با بتنریزی سروکار دارند و سایر سبکهای خانهسازی و ساختمانسازی قدیمی، کاملا بهصرفه و کمخرج است. درواقع شما با داشتن چنین ساختمانی، جان و امنیت خود را بیمه کردهاید.
نکته قابل توجه دیگر که بسیار مهم است بحث جابهجایی و انتقال سازه و یا اضافهکردن طبقات به آن است. در سازههای معمولی برای انجام این کار باید بعد از تقویت دیوارها و ستونهای طبقات پایینی اقدام به ساخت طبقات بیشتر کرد. درحالیکه در سیستم ال اس اف شما بهراحتی و بدون دردسر امکان افزودن طبقات بیشتر تا 5 طبقه را دارید. سازههای معمولی و سنتی امکان جابهجایی را ندارند. درحالیکه سازههای ال اس اف بهراحتی و با وقت کم و هزینه ناچیز، با بازکردن اتصالات و پیچ و مهرههای آن قابل حمل و انتقال هستند.
عمر مفید سازههای lsf چقدر است؟
عمر مفید هر ساختمان به کیفیت و نوع مصالح و مواد بهکاررفته در کار ساخت و بنای آن وابسته است. سازههای ال اس اف که تحت نظر متخصصین و در کارگاه تولید میشود، دارای تمامی استانداردهای ساختمانسازی جهانی از جمله وزن کم مقاومت زیاد در برابر زلزله و گرما و صوت و امکان جابهجایی و همچنین آسیبپذیری بسیار کم و تعمیر و بازسازی سریع هستند. عمر مفید این سازههای دستکم 60 سال اعلام شده است.
طراحی سازی
منظور از طراحی سازی، آن بخشی است که با استفاده از ابزارآلات مختلف به تعیین شکل و طرح سازه میپردازند. این کار به نظر مهندسان ساختمان بستگی دارد. البته ممکن است که مالکان ساختمان سلایق و نظرات کاملا متفاوتی داشته باشند که این در نقشه و پلان ساختمان تاثیرگذار است. همه سازهها بلا استثناء به این مرحله از ساختوساز نیازمند هستند. در مورد هزینه آن نیز باید گفت که در همه سازهها یکی بوده و فرق چندانی ندارد.
سقف سازه
سقف سازههای lsf چون ضخامت کمی داشته و قطعات کمتری در آن استفاده میشود بنابراین مخارج کمتری دارد. به دلیل وجود داربستها و ستونهای این سیستم و عملکرد آنها به عنوان چهارچوبهای سقف سازه، بر خلاف سازههای سنتی احتیاجی به کارهای تقویت سقف و بستن عایق و آهنریزی نیست. با این وجود، هزینههای سازه lsf در این مرحله نیز بسیار بهصرفه است.
سخن آخر
در این مقاله به طور مفصل به معرفی ویژگیها، کاربردها و مراحل اجرای این سازه مدرن پرداختیم. آنرا با سازههای سنتی مقایسه کردیم. میدانید که با توجه به ویژگیهای این سیستم سازهای، استفاده از آن در سراسر جهان رو به افزایش و رشد است. یعنی امکان دارد به زودی در کشورهای پیشرفته جایگزین سازههای معمولی و قدیمی شود. امیدواریم این مقاله در انتخاب سبک ساختوساز مورد نظرتان به شما کمک کرده باشد.