معرفی ماسقف اینتل دک چیست؟
اینتل دک روشی نوین در اجرای دالهای مشبک دو طرفه بوده که زمینه ابداع آن، اجرای تیرچههای متعامد دو طرفه با مقطع I شکل نامتقارن و به صورت کاملا مسطح است. این سیستم بومی برای اولین بار در دنیا توسط متخصصین مجرب کشور معرفی شده است. علاوه بر حفظ تمامی محاسن و مزایای سیستمهای سازهای موجود، مشکلات اجرایی و محاسباتی آنها از جمله وزن زیاد، هزینه بالا، قالببندی سخت و وقتگیر، نیاز به دقت بسیار بالا در اجرا و ... را کاملا برطرف کرده است.

دیباچه
در سالهای اخیر افزایش رقابت و انگیزه پیشرفت، بسیاری از کشورها را بر آن داشته که فعالیتها و توانمندیهای خود را در صنایع زیر بنایی و خصوصا صنعت ساختمان متمرکز کنند که یکی از فعالیتهای چشمگیر در این صنعت، نوآوری در زمینه سیستمهای سقف بوده است. دراین میان بومی نبودن فناوریهای سقف و تقلید نا آگاهانه از تکنولوژیهای غربی در صنعت ساختمان کشور، باعث بروز مشکلات فنی و اجرایی قابل توجهی شدهاست.
واحد تحقیق و توسعه اینتل دک، با تکیه بر سالها تجربه در زمینه محاسبات و اجرای انواع سازهها و آشنایی با مسائل و مشکلات کارگاهها و شناخت مزایا و معایب هر یک از سیستمها و انجام مطالعات، تحقیقات و آزمایشهای مکرر، ایدهای نو و کارآمد را به صنعت ساختمان ارائه نموده است.
اینتل دک روشی نوین در اجرای دالهای مشبک دو طرفه بوده که زمینه ابداع آن، اجرای تیرچههای متعامد دو طرفه با مقطع I شکل نامتقارن و به صورت کاملا مسطح است. این سیستم بومی برای اولین بار در دنیا توسط متخصصین مجرب کشور معرفی شده است. علاوه بر حفظ تمامی محاسن و مزایای سیستمهای سازهای موجود، مشکلات اجرایی و محاسباتی آنها از جمله وزن زیاد، هزینه بالا، قالب بندی سخت و وقت گیر، نیاز به دقت بسیار بالا در اجرا و … را کاملا برطرف نموده است. استفاده از خاصیت شکل پذیری بتن و بهرهگیری از بهترین شکل ممکن برای المان های سازهای سقف باعث شده اینتل دک با دارا بودن حداقل وزن سازهای، پاسخ مناسبی در برابر بارهای وارده داشته باشد، که این امر در کنار سایر مزایا، اینتل دک را به یکی از اقتصادیترین سقفهای جهان تبدیل کرده است.
نوآوری و تازگی در سطح دنیا برای این سیستم به تایید مراجع ذیصلاح رسیده است.
امتیازات ویژه اینتل دک
- امکان اجرای سازه با دهانهها و کنسولهای بلند
- هزینههای مقرون به صرفه و معقول (نسبت به سایر سیستمها اعم از تیرچه بلوک و غیره در قیاس با همان طول دهانه) و در عین حال اجرای سازهای مدرن و باکیفیت
- صدابندی کوبهای و هوابرد براساس مقیاس مقرر در مبحث هجدهم
- سهولت امر اجرا بهصورتی که یک اکیپ نیمه ماهر توانایی اجرای آن را دارد
- مصرف بتن در سقف به شکل بهینه (400 کیلوگرم در هر متر مربع سقف با ضخامت 30 سانتی متر)
- فرم سازهای I شکل نامتقارن که باعث ارتقای سختی و کاهش خیز و ارتعاش میشود
- عدم نیاز به بتن با روانی بالا
- کاهش آسیبپذیری در برابر آتشسوزی
- قرارگیری در رده دالهای با تیرچه متعامد منطبق بر مقررات ملی ساختمان
- فناوری متناسب با واقعیتهای اجرایی کشور
- حذف ضرورت استفاده از سقف کاذب
سقف اینتل دک در یک نگاه

اجزای سقف اینتل دک

بلوک تحتانی اینتل دک
- در حین اجرا درست مانند یک شابلون عمل کرده و امکان خطای اجرایی را سلب میکند
- فراهم نمودن امکان حذف سقف کاذب
- محصور شدن توسط بتن اطراف و درنتیجه کمک به کاهش خیز و ارتعاش
- استحکام مطلوب در برابر بار آویزها
- وزن سبک و بهینه متناسب با شرایط ارگونومیک اکیپهای اجرایی
- تقویت صدابندی سقف به واسطه استفاده از سبکدانه و تامین مقاومت در برابر حریق

اسپیسر اینتل دک
- رعایت فاصله بلوکها در دو جهت متعامد
- تسهیل امر اجرا بهصورتی که اکیپ نیمه ماهر قادر به اجرای سقف باشد
- تامین سیستماتیک کاور میلگردها در فواصل یکسان در تمام سقف مطابق آییننامه
- تامین پاشنه به عرض 25 سانتی متر برای تیرچهها
- کاهش قابل توجه خطاهای اجرایی
- امکان قرارگیری تا 6 میلگرد سراسری

بلوک فوقانی اینتل دک
- دسترسی آسان به مقطع I شکل نامتقارن
- محدود نمودن حرکت افقی بتن
- فراهم نمودن عملکرد عایق صوت و حرارت
- تعبیه نشیمن مناسب برای میلگردها
- سهولت در تامین ضخامتهای مختلف برای دهانههای مختلف
- محصورشدگی بین اسپیسرها و درنتیجه عدم جابهجایی حین بتن ریزی
- حملونقل آسان و سهولت برش
روش اجرای سقف اینتل دک

















خیز منفی در سقف اینتل دک
ایجاد خیز منفی در سقف یکی از نکات مهم اجرایی است. خیز بلند مدت سقف بعد از اعمال بارهای ماندگار در سقفهای بتنی با ایجاد یک خیز خلاف جهت در زمان اجرا جبران میشود. در مورد سقف اینتل دک نیز همین موضوع صادق است. راهکار اصولی برای این موضوع آن است که طراح در زمان محاسبات، الگویی از خیزهای بلند مدت را در نرم افزار محاسبه نموده و نقشههای منعکس نماید. عوامل اجرایی بر اساس این نقشه، خیز منفی در سقف اینتل دک را تنظیم خواهند نمود. تصویر روبهرو، نمونهای از نقشه الگوی خیز منفی را نشان میدهد.

اینتل دک، عایق صدای کارآمد

از یک سیستم سقف دو عملکرد مهم مورد انتظار است:
- یک سقف باید به لحاظ سازهای مقاوم بوده، دوام کافی داشته و ایمنی لازم را در بارهای عادی و زلزله تامین کند.
- سقف باید الزامات بهره برداری مطلوب و آسایش را فراهم کند.
اینتل دک چه مزیت آکوستیکی ایجاد میکند؟
هر دو موضوع فوق مهم است و هیچکدام اهمیت بیشتری نسبت به دیگری ندارد. یک سقف باید هم ایمن باشد و هم آسایش ساکنین را تامین کند. یکی از مولفههای بسیار مهم در آسایش ساکنین یک ساختمان، موضوع صدابندی و عملکرد آکوستیکی است. مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان در موضوع “صدابندی” ضوابط متعددی را طرح نموده است. بر این اساس، صدابندی ساختمان به دو رده تقسیم میشود:
- صدابندی هوابرد
- صدابندی کوبهای
صدابندی هوابرد بیشتر به موضوع انتقال اصوات بین فضاهای مختلف میپردازد، اما صدابندی کوبهای به موضوع انتقال سیگنالهای حاصل ضربات ناگهانی میپردازد. از جمله دویدن افراد، افتادن ناگهانی جسم سنگین بر زمین و … برای کمی کردن صدابندی کوبهای سقف، شاخصی معین در استاندارد ملی 8834 ایران تدوین گردیده است. این شاخص که تحت عنوان تراز فشار صدای کوبهای معمول شده وزن یافته (LNW) معرفی شده است. در جدول زیر حداکثر تراز صدای کوبهای معمول شده وزن یافته (LNW) مورد نیاز برای سقف بین طبقات در ساختمانها با کاربریهای مختلف طبق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان آورده شده است.
نتایج تست صدابندی کوبهای و هوابرد که به صورت موردی برای یکی از پروژهها توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام شده و طبق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان در محدوده مجاز قرار گرفته است.